Shimano Europe B.V.

Shimano Europe vertegenwoordigt een essentieel onderdeel van het wereldwijde Team Shimano. Samen met onze internationaal gerenommeerde dochterondernemingen bieden wij consumenten uitmuntende producten en kleding op het gebied van fietsen, vissen en roeien. Het is onze missie om een excellente leverancier en een waardevolle partner te zijn voor al onze klanten in de Europese fiets-, hengelsport- en roei-industrie. We streven ernaar om de vraag naar Shimano-producten en die van onze dochterondernemingen te stimuleren en fungeren als de ‘ogen, oren en mond’ van het wereldwijde Team Shimano in Europa. We zijn bijzonder trots op onze medewerkers, die zich onderscheiden door een diversiteit aan talenten, interesses en achtergronden. Wij geloven sterk in het bevorderen van gezondheid en geluk door het genieten van de wereld om ons heen.

Over het hoofdkantoor: Shimano Inc.

Shimano Iron Works, de voorloper van Shimano Inc., werd in 1921 opgericht door Shozaburo Shimano in de stad Sakai, Osaka, Japan. Het eerste product was het fietsvrijwiel, waarvoor de grootste technische vaardigheid vereist was om te produceren. In 1951 veranderde de bedrijfsnaam in Shimano Industrial Co., LTD.

In 1965 richtten we Shimano American Corporation op (tegenwoordig Shimano North America Holding, Inc.), als het eerste overzeese verkoopkantoor. Aan de andere kant werd Shimano Singapore Pte. Ltd. in 1973 opgericht als de eerste overzeese productiebasis. In 1991 veranderde de bedrijfsnaam in Shimano Inc. Vandaag de dag hebben we ons netwerk wereldwijd uitgebreid met geconsolideerde dochterondernemingen.

Sinds de oprichting van Shimano is het hoofdkantoor gevestigd gebleven in Sakai, de geboortestad van Shimano. Shimano Inc. fungeert als het hoofdkantoor en vervult een breed scala aan functies, waaronder planning, ontwikkeling, ontwerp, productie en diverse ondersteunende functies voor de levering van fietsonderdelen, vistuig en roeiapparatuur.

Link naar de officiƫle site van Shimano: SHIMANO BIKE-NEDERLAND